Acasa

Sisteme de aluminiu pentru arhitectura

*zone de acces restrictionat
+ 40 246 708 266

I+D+i - Centru tehnologic Cortizo

CORTIZO detine un centru tehnologic unde lucrează o echipă multidisciplinară de 52 de persoane dedicate dezvoltarii de noi produse și adaptarea celor existente la condițiile constructive și climatice ale fiecărei zone în care este prezent..

 

Designul, inovația și calitatea sunt protagonisti în mai mult de 50  de sisteme de ferestre, usi, fatade, panel compozit, balustrade șisisteme de protectie solara de ultima generatie create de departamentul  nostru I+D+i.

 

O echipă de ingineri și arhitecți surprind noile tendințe arhitecturale la târguri majore și firme de arhitectura din intreaga lume. Între timp, o altă echipă de ingineri optimizează performanța termică și acustică a sistemelor de aluminiu si PVC, totodata si viteza de fabricație și asamblare.

 

În CORTIZO, presele extrudeaza și cele 8 bancuri de incercari testeaza empiric performanțele produselor fabricate.

 

  • Două bancuri de incercari AEV servesc la verificarea și asigurea permeabilitatii la aer, etanșeitatea la apa si rezistenta la vant a produselor.

 

  • un banc de încercare termică este responsabil pentru măsurarea performanței tuturor sistemelor în termeni de eficiență și de economisire a energiei.

 

  • Un banc de încercare acustică optimizează protecția oferită de ferestre si fatade CORTIZO împotriva zgomotului și poluării fonice.

 

  • Un banc de încercare mecanica simulează cicluri de deschidere a unei fereastre pentru a testa rezistenta și durabilitatea accesoriilor și garniturilor

 

  •  În plus, Centrul Tehnologic are un banc de încercari a  rezistenței de incarcare orizontala de sarcină și a impactului pentru fatade usoare, un banc de incercari de rezistență la încărcarea vântului pentru sistemele de protectie solare și un  banc de incercari statice și dinamice pe balustrade. 

 

Pe scurt, estetica si performanta se regasesc într-un centru tehnologic dedicat în întregime cercetarii.

 

CREATIVITATE :: AACCENTIA :: REALIZARE